Jump to content

Stanciu Gabriel

Membru
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Stanciu Gabriel last won the day on May 23 2019

Stanciu Gabriel had the most liked content!

1 Follower

About Stanciu Gabriel

 • Birthday 11/08/1973

Profile Info

 • KORG Pa
  3x
 • Location
  Iasi
 • Country
  Romania

Recent Profile Visitors

2,976 profile views

Stanciu Gabriel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

35

Reputation

1

Community Answers

 1. Hello Sakis and welcome. This site is localised and dedicated to romanian language speakers mostly. The majority of the materials stored for download are romanian specific too.Also,there are international,balkanic,oriental sets/samplers/styles available . The BIG problems for you are: You have to be a romanian speaker and to be a contributor/donator user in order to have download acces.Please,try to translate with Google what is written in regulations site . https://korgforum.ro/guidelines/ Greetings.
 2. Normal ca nu il recunoaste.La KORG PA,de la seriile mai vechi se pot incarca la seriile mai noi,invers nu merge. Se poate face doar cu ambele clape,una langa alta. 1.Export de KMP-uri din PA4 si Re-Import in PA2,binenteles,in limita capacitatii de RAM,plus assignare in oscilatoare,pe cat permite PA2 fata de PA4.Posibil sa nu sune 1:1 ca si in original; 2.Export de Style(Shift+Export to MIDI) din PA4 si Import in PA2,plus munca aferenta in Style Rec; 3.Setarile din Global se pot face doar manual.De-aia trebuie puse ambele clape una langa alta; Concluzia: Nu va suna ca si originalul 100%,dar te poti apropia ca sound,dupa multa munca.
 3. Da. Exista.Se numeste KORG PA Manager. Insa are o mica,mica ,problemuta.Nu poti ASCULTA,in timp real,ca pe clapa.Adica,poti asculta doar samplerele individual,nu si cum canta un Style. Deci tot trebuie sa incarci respectivul set,din care vrei sa copii,ca sa-ti poti da seama cum/ce suna.
 4. Da.Din fabrica vine cu 128MB RAM,de culoare verde(astea fiind cele originale KORG).De pe Thomann eu am cumparat RAM de 256 albastru.Functioneaza fara probleme si astea.
 5. Nu e nici o problema.Banuiesc, ca ai 2 module de cate 16MB.La pornire,clapa incepe sa isi incarce tonurile in RAM incepand cu modulul 1,il umple,dupa care continua cu modulul 2.Asta se intampla in functie de ce cantitate de samplere ai tu in setul tau,in cazul tau undeva in jurul valorii de 30MB.Daca ai sub 16MB va incarca doar intr-un modul(1),al doilea ramanand liber. Poti verifica si altfel,exact ce cantitate de memorie ai ocupata.Procedura e astfel: 1.Conectezi clapa prin USB la un PC; 2. De pe PC intri pe HDD-ul clapei,ii dai sa-ti arate fisierele cu atribut ascuns.Vei gasi pe HDD-ul clapei un folder numit RAM.In el vei gasi toate samplerele care si le incarca la pornire.Vezi ce capacitate are acel folder.
 6. Da. Numai ca ne aflam pe un sub-forum ce se numeste PA3xLE.Nu ca ar fi diferenta mare intre cele doua.
 7. Salut Ionel.Exact la fel ca la toata seria KORG PA.Stiu ca ai avut PA800 inainte,nu esti nou pe KORG. Banuiesc,ca vrei sa vezi cat mai ai disponibil din RAM.La PA3xLE nu e memorie expandabila,este lipita pe placa de baza,cu aia 192 MB moare.
 8. Probabil ca atunci cand porneste isi incarca samplerele la gramada,sau nu le incarca cum trebuie in RAM,nu-si face trunchierea la sectoare cum trebuie,si atunci e hardware defect. Daca Tabara ti-a spus ca e placa de baza,atunci asa e.Nu-ti ramane decat sa cauti la SH o placa.E un meserias superOK. Ce solutie ti-a oferit?
 9. Pornesti clapa,intri in Global la Utlities si acolo ai optiunea Restore to factory defaults.Dupa ce se va restarta vei avea clapa ca venita din fabrica.Asta inseamna ca implicit nu vei avea nimic in User,nici tonuri,nici style-uri.Vei putea incarca ce doresti si unde doresti. Bineinteles,daca vei dori ceva din ce-ai avut instalat,inainte de resetare,va trebui sa salvezi ca set(pe HDD sau USB). Nu trebuie descarcata nici o baterie.Daca tu nu ai nimic in RAM in urma resetului,bateria nu face nimic.
 10. Dupa Factory Restore , se sterge TOT ce ai in user,inclusiv tobe.
 11. Cauta ceva setare in Global.Din cate stiu,ultima serie de KorgPA are un Autosave de Global.
 12. Ce studiezi,de iti trebuie stick la ea?
 13. Se poate salva STS si de pe ecran,din meniul dreapta-sus,Save STS.Obligatoriu sa fii in modul Style Play.
 14. E de preferat sa-ti iei ceva cat mai nou.Diferenta la bani mi se pare minora intre ele.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.