Jump to content
 • 1

Memorie RAM insuficientă


rolandihno
 Share

Question

Va salut.
Cine ma poate lamuri ce se intampla in urmatoarea situatie:
Am incarcat un set in pa3 care are o marime de 84 mb iar umbland prin set am constatat ca unele samplere nu se aud in styl desi exista in librarie dar sant incomplete ciopartite cred de cel care a facut setul...din fericire am alt set cu cateva samplere care se regasesc si in setul problema si am incercat urmatoarea operatiune...am vrut sa iau samplerul respectiv din setul 2 si sa-l incarc in setul de 84mb caruia nu-i functioneaza salmplerul si imi zice ca nu are destul spatiu in PCM ...eu am pe clapa 128mb ram...care ar fi problema?
Am facut si operatiunea...am sters samplerul respectiv din set am reincarcat setul fara samplerul problema si am incercat sa incarc semplerul din celalalt set si imi da aceeasi eroare

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

oare ce am face fara domnul Andronescu .adevaru e ca dumneavoastra domnule  explicati mai bine decat manualul .va multumesc pentru amabilitatea dumneavoastra . se vede ca sunte/ti un indragostit al clapelor bune .multa sanatate si putere de munca va doresc la toti cei care va sacrificati din timp pentru a ajuta dezinteresat.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Administrator

Nu e vorba de "înrăgostire" NELUQ, aici e vorba de interesul fiecăruia faţă de clapă.

Clapele sunt ca o carte, dacă nu deschizi şi citeşti, cum poţi ştii la ce pagină e capitolul care te interesează?

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Deci tonul l-am sters din user inainte de a incarca setul in clapa...ce mi se pare dubios este ca setul are doar 84 mb si nu cred ca acel ton ocupa asa multi mb incat sa nu-l pot incarca inca o data...ceea ce recunosc este ca in setul respectiv e o harababura totala 

Multumesc frumos domnule Andronescu

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Salutare ! Daca te referi la Set : Apesi butonul Media in partea stanga a ecranului , se deschide pagina si in partea de jos a ecranului gasesti Save , bifezi Save pe urma bifezi ALL ,in prtea stanga sus, apoi NewSet ,ii dai un nume la Set , si iti alegi locatia in HD sau USB , OK sa fie toate casutele bifate , YES si astepti pana se termina salvarea .Sper ca am zis in ordinea corecta.Sanatate si numai bine !

Link to comment
Share on other sites

 • 0

    La partea de Tobe e diferit procedeul,iar aici e mult mai mult de stiut,pentru ca poti folosi wav-uri Stereo,iar daca nu sti sa le stochezi in RAM pe categori de family drumms,o sa fie o mare harababura iar erorile curg!!!

Un SET contine atata informatie,de nici nu va puteti imagina,de aia nu se pot converti Style-uri,pentru ca un Style contine atat informatia MIDI cu tot cu Controllers,cat si Setarea si forma tonurilor si a Track-urilor,adica oscilatoare,efecte,mixare.STS-uri etc!!!

M-a repet si spun; Invatati modul de lucru.

 

      Buna seara domnilor membri ai acestui forum, buna seara domnule Daniel Andronescu. Legat de acest subiact as dori ca cineva dintre domniile voastre sa-mi explice (mura-n gura) cum pot sterge si din RAM, tobele dintr-un SET. Multumesc mult pentru eventualul, eventualele raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
La 17.11.2013 la 2:31, DanielAD a spus:

Domnul Andronescu am urmatoarea problema:Sunt detinatorul modelului pa700.Am zis sa fac un reset total si dupa ce am dat comanda imediat dupa 3 secunde s-a inrerupt sarcina de curent.......Am pornito din nou si am constatat ca Os-ul a fost deranjat.Am zis ok:instalez sistemul de operare din nou...Am pornit manevra exact cum o fac si la pa 1000 si pa4,si am constatat ca face primul pasa de upload(incarcare) termina,si cum incepe cel de-al doilea pas se restarteaza..... Mentionez ca am varianta 1.50,UPD de OS..Imi trebuie fisier.......factory reset.upd ptr a putea reseta cu intro 1,dupa calibrare ecran innainte de a face upload OS.......

 

Edited by adynoos13
Link to comment
Share on other sites

 • 0
La 17.11.2013 la 1:31, DanielAD a spus:

De unde stergi semplerul?

Eu cred ca nu cunosti procedura corecta de stergere(Delete) din sempler!

Daca stergi tonuri din USER(1,2,3,4 sau DK),asta nu inseamna ca stergi Semplere din memoria RAM,tu defapt stergi doar informatia tonului PCG!

1. Intotdeauna cand vrei sa incarci un Ton semplet trebuie sa vezi cata memorie mai ai disponibila in RAM,iar acesta informatie o gasesti apasand butonul SOUND,apesi butonul RECORD,pe Display apasa pagina Sampling Info si o sa vezi unde scrie Available Memory,la Bytes!

2. Ca sa sti ce stergi,selecteaza tonul PCG,adica tonul din USER,apasa butonul MENU apoi pe Display apasa Basic,selecteaza pagina OSC Basic,iar sus unde scrie OSC Multisample ai doua forme in oscilatoare,adica High si Low,daca acestea sunt setate pe RAM,inseamna ca acel ton PCG foloseste tonuri semplate din RAM deci trebuie sa vezi ce nume au,sub High ai un numar care corespunde la pozitia in RAM al acelui KMP si un Nume(adica cum se numeste KMP-ul),pe ala il scri pe o foaie de hartie sau il ti minte,la fel si la Low,apoi apesi butonul RECORD,apesi butonul MENU,selectezi MultiSample,apesi unde scrie Empty MS si cauti in lista tonul dupa nume sau locatie,il selectezi cu degetul,apoi cobori meniul din coltul drept sus,apesi Delete,bifezi Delete Unassigned Samples ca sa-ti stearga si semplerele asignate la acel KMP,apoi OK si Yes!...abia acum ai sters Semplere si ai facut loc in Memoria RAM!...nu uita sa stergi si tonul PCG din User,altfel daca salvezi SET-ul in momentul cand il reincarci in clapa o sa-ti dea eroare pentru ca nu gaseste KMP-ul sters sau iti spune ca nu e Pa files!

3. Inca o precizare; Daca acel ton PCG foloseste mai mult de un oscilator,trebuie mers si vazut pe fiecare oscilator ce KMP foloseste( din RAM) si trebuiesc sterse toate,pentru ca,daca tu stergi doar un KMP din RAM si acel PCG foloseste si alte KMP-uri,o sa fie un compromis si o harababura,iar aici e cauza majoritatii cand salveaza SET-uri!

4. La partea de Tobe e diferit procedeul,iar aici e mult mai mult de stiut,pentru ca poti folosi wav-uri Stereo,iar daca nu sti sa le stochezi in RAM pe categori de family drumms,o sa fie o mare harababura iar erorile curg!!!

Un SET contine atata informatie,de nici nu va puteti imagina,de aia nu se pot converti Style-uri,pentru ca un Style contine atat informatia MIDI cu tot cu Controllers,cat si Setarea si forma tonurilor si a Track-urilor,adica oscilatoare,efecte,mixare.STS-uri etc!!!

M-a repet si spun; Invatati modul de lucru.

Toata procedura de stergere ton cu  ,,Delete Unassigned Samples,, am facuto dar mi-a ramas un lucru de nimic sa-l ster din locatia User care pur si simplu am uitato, ajutatima pasii care trebuie sai fac, au trecut doi ani decand nu m-am ocupat, se mai uita. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.