Jump to content
  • 0

Conectare usb KORG pa600 & Cubase


Question

Daniel, e normal ca sunetele vin din clapa si nu din calculator, asta stiu, dar nu inteleg de ce nu aud in boxe, in timp ce pc-ul e conectat la statie? Daca ma duc la output routing si selectez KORG pa600 1 keyboard, imi reda midi-ul in boxele de la clapa, daca selectez Microsoft GS Wavetable, imi reda in statie, adica out din pc, daca selectez KORG pa900 nu se mai aude nimic, nu ar trebui sa aud midi-ul, in statie, cu sau fara sunetele din clapa? Imi cer scuze daca am gresit in a ma exprima sau daca nu am urmat toti pasii pentru aceasta conectare! Tocmai de aceea te intreb, ca nu, si in plus, sunt incepator in materie de cubase!

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Daniel! sa inteleg ca imi trebuiesc patru cabluri? adica si pentri audio in? ok, dar nu stiu ce inseamna audiocard. Te rog Frumos, sa ma lamuresti si pe mine. Multumesc!

Link to post
Share on other sites
  • 0

OK! uite despre ce e vorba!

Tu ai in clapa Pa600 interfata midi incorporata,asta te ajuta sa conectezi clapa si sa o transformi intr-un controller midi ca si claviatura!

Ca sa auzi ce canti,mai ai nevoie si de audiocard,adica placa de sunet in romaneste!

Acest audiocard te ajuta sa inregistrezi si sa redai(play)sunetele din clapa pe fiecare track individual sau la pachet!

Computerul este doar locul unde faci acest proces,iar in computer ai nevoie de o masa de lucru sau MAIN SOFTWARE(in engleza)in cazul tau CUBASE5 in care faci totul si din care controlezi totul inclusiv clapa!

Exemplu; Tu conectezi clapa printr-un cablu USB(de imprimanta) pentru a inregistra midi in Cubase,iar ca sa auzi iti trebuie inca doua cabluri JACK la iesirile din clapa,iar la intrarile din Audiocard,depinde de la model la medel...

Sper ca ai inteles cat de cat...

Edited by Daniel Andronescu
Link to post
Share on other sites
  • 0

Buna seara detin un KORG pa 700 am facut in cubase dupa tutorialul domnului Andronescu fisierul xml cu toate intrumentele din manual problema este ca am semnal pe midi in pc dar nu se aude in casti cand incep sa cant se aude doar clapa pe boxele ei, a doua problema este ca am tras un midi de exemplu cu pian ceva simplu cand il redau se aude aiurea de parca bate cineva pianul, la midi out cand inregistrez e pe upper 1 si cand redau pun la midi in pe ch01 upper 1 adaug si screenshoturi

IMG_20210301_000642[1].jpg

IMG_20210301_000425[1].jpg

IMG_20210301_000440[1].jpg

IMG_20210301_000704[1].jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.