Jump to content

Setari Procesor voce Korg PA3X


Laur_best
 Share

Recommended Posts

Va salut,imi cer scuze daca s-a mai adus in discutie aceste subiect cu procesorul de voci la PA3X...dar am cateva nelamuriri.

In primul rand mi-am facut niste preseturi bune din setarile vocalistului...chiar am ramas uimit de cum se aude microfonul,insa asta am facut pe o boxa mica activa.

Pe scule,imi scoate distorsiune pe voce,probabil e si din MAXX AUDIO...eu as vrea sa merg tot pe canalul mixerului,ca sa am mai multa forta pe microfon, si la voci sa ies prin auxiliare.

Poate cineva a reusit sa faca acest lucru,il rog sa posteze cateva randuri.

Multumesc. *ajutor*

Link to comment
Share on other sites

Eu merg cu microfonul prin Pa3, dar ies cu tot cu backing de pe Out 1+ 2 si intru pe un canal stereo si reglez din mixer. E pacat sa nu treci vocea prin clapa, ai compresor, gate, d-esser, se schimba treaba, chiar daca le lasi pe "Adaptive". Poti sa scoti numai backingul si sa-l pui pe aux, dar nu te avantajeaza decat in cazul in care ai 2 solisti si vrei sa-l foloseasca amandoi.

Daca ai mic-ul prin clapa, ai permanent acces la On / Off, Volume, Double, practic ai cam tot ce-ti trebuie langa tine, la indemana.

Aaa, mare grija cu Maxx-urile... Ce-i mult, strica. Eu mai mult de 20~30 nu le dau, doar cat sa rotunjeasca putin soundul (ma refer la maxx bas / treble). Am auzit cateva demouri care sunau ca naiba, strident, sunetul forjat, tocmai din cauza ca s-a exagerat cu aceste Plug-in-uri. Vezi sa nu fii prea compresat sau sa fie Gain-ul prea mare. Incearca sa lasi totul pe Adaptive si apoi vezi ce se intampla.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Laurenţiu mâine am să postez şi Global-ul meu să vezi setarile de acolo.

În general,Gain-ul este la ora 10. Dar mai întâi laşi volumul microfonului la maxim apoi urci sau cobori Gain-ul.

Link to comment
Share on other sites

Cam aceeasi problema o intalnesc si eu' date='apare distorsiune si se aprinde ledul rosu la volum mai mare.Nu mai stiu de ce buton sa invirt.Cine poate sa ne lamureasca ii multumim frumos

[/quote']

Lângă mufa unde introduci microfonul e Mic Gain, eu l-am reglat cam la "ora 10". Cel mai bine, deschizi microfonul, să fii sigur că-ți clipește ledul care arată că intră semnal (AUDIO IN), pui MUTE la mixer și faci probe, dar mai aproape de microfon și mai tare; ajustezi Gain-ul din spate astfel încât să nu clipească roșu.

Link to comment
Share on other sites

Cam aceeasi problema o intalnesc si eu' date='apare distorsiune si se aprinde ledul rosu la volum mai mare.Nu mai stiu de ce buton sa invirt.Cine poate sa ne lamureasca ii multumim frumos

[/quote']

Lângă mufa unde introduci microfonul e Mic Gain, eu l-am reglat cam la "ora 10". Cel mai bine, deschizi microfonul, să fii sigur că-ți clipește ledul care arată că intră semnal (AUDIO IN), pui MUTE la mixer și faci probe, dar mai aproape de microfon și mai tare; ajustezi Gain-ul din spate astfel încât să nu clipească roșu.

Corect, regula elementara. Marea problema e alta! Sistemele de sunet, PA-urile, sunt configurate prost. Am remarcat asta de multe ori. Daca nu dai in GAIN nu ai forta=>cresti Gain=>forta=>distorsiune! Poti sa dai mii de € pe sculele de amplificare dar nefiind sistemul configurat corect=> sound deficitar=> corectii exagerate din mixer=> sunet prost.

Am vazut de multe ori sisteme de sonorizare de genul: 4 sateliti+2 basi, eventual 1 bas. Niciodata nu o sa sune corect. Unii zic ca avand multi sateliti (top-uri) ai forta. Nu e adevarat, forta o dau subwooferii. O configuratie corecta, ca la carte e de genul: 60% sub+40 Top.

Sper ca sunteti de acord ca sound-ul inaintea cantarii se face intai pentru solist. Apoi reglati restul cum se poate! :(

Link to comment
Share on other sites

D-mnule MCmusic,eu nu merg cu microfonul in clapa,merg cu insertul.Adica: microfonul il bag in mixer iar un cablu cu doua jacuri la un capat si unul stereo la capatul celalalt il introduc la insert pe canalul respectiv si i-au din clapa numai harmony si double-tul,dar uneori mai se-aprinde ledul rosu si as fi vrut sa stiu daca mai sunt si alte posibilitati.Stiu ca mai este o posibilitate si prin auxiliar ,dar acolo poti sa mergi pe toate canalele.rugamintea mea este daca stie cineva niste setari incat sa scapam de acele freqvente ridicate ,pentru ca de-acolo pleaca diostorsiunea si ledul rosu aprins.si daca cunoaste cineva cat de cat funtiile acelui procesor .Multumesc pentru raspuns!

Link to comment
Share on other sites

Stimate domnule DanuDanu, daca am inteles corect procedura care o faceti dumneavoastra este asa:

In Mixer conectati pe un canal microfonul prin mufa XLR (canon). deasupra canalului aveti acel port, cu mufa Jack stereo unde introduceti un capat al cablului Y, capatul cu mufa de tip Jack Stereo (TRS - Insert la canalul mixerului). Celelalte doua mufe Jack Mono le introduceti la spatele PA-ului una in Out 1 (de obicei cea de culoare rosie) si una in MIC (de obicei cea de culoare neagra).

Daca totul este facut corect atunci, la spatele clapei PA3x rotim spre zero Gain-ul din dreptul intrarii de microfon (controlul volumului il vom face de la butonul de Volum Mic din partea dreapta-fata a clapei).

In acest fel ar trebui sa dispara distorsiunile aparute. (semnalizate de ledul rosu de PA). Daca aceste distorsiuni tot apar, atunci va trebui sa reglati butonul de Gain din mixer, cel de pe canalul unde avem instalat microfonul, pentru a nu mari nu doar sensibilitatea de captare a microfonului ci pentru a nu mari sensibilitatea intregului canal si de unde evident ar apare distorsiuni chiar si pe efecte.

sperand ca microfonul dumneavoastra este un microfon bun aceste setari ar trebui sa va ajute sa scapati de distorsiuni. Eu am testat in acest fel si a functionat. (Distorsiunile mi-au aparut cand am crescut Gain-ul de la butonul din spatele clapei, sau cand am crescut foarte mult gain-ul pe canalul microfonului din mixer)

Personal cred ca o valoare a gain-ului in mixer de 3 maxim 5 (pe o scara de 0 la 10 a butonului de gain-v-ar adauga un plus de 3-6 db/canal) este foarte suficienta pentru un vocalist cu un microfon bunicel.

In ce priveste acele frecvente inalte din procesorul de la PA3x, puteti sa va jucati putin cu setarile procesorului in GLOBAL->VOICE PROCESSOR SETUP-> pagina cu Mic Tone (jucati-va cu EQ-ul si atentie la Compresie sa nu fie prea mare ca va ridica si frecventele de inalte). La aceasta sectiune eu as anula acel EQ daca folosesc si EQ-ul pe canalul din mixer, si as folosi doar functiile de procesare oferite. (nu este prea bine sa merg cu prea multe EQ-uri pe acelasi canal).

Sper sa va fie de folos sfaturile de mai sus si sa nu va fi incurcat si mai tare.

Reduceti Gain-ul de la PA la 0, si atentie la Gain-ul de pe mixer.

Link to comment
Share on other sites

Pe un alt forum Dragos a detaliat:

Pentru cei care detin un PA3x, un mixer si mai multe microfoane, m-am gandit ca poate este util a sti cum sa folosesti pe un mixer, procesorul de voce de la TC-Helicon din aranjorul KORG PA3x.

Avem doua opttiuni de configurare, ori procesor de voce instalat pe un singur canal din mixer (va beneficia de el doar o singura voce), ori procesor de voce instalat pe auxiliarul mixerului (varianta de instalare Aux/Efx Send-Return).

Pentru varianta I (procesor de voce individual) avem nevoie de un KORG PA3x, Mixer, Microfon, Cablu (pt mmicrofon, XLR-XLR) si un cablu in Y (la un capat cu Jack Stereo de 6.3mm iar la celalalt doua mufe Jack Mono de 6.3mm )

Microfonul este conectat la mixer, gata sa incepem cantarea, dar am dori sa folosim procesorul de voce de la Tc-Helicon, din KORG PA3x, pentru a aduce culoare vocei ... un usor reverb, delay, chorus sau dublarea vocii, coruri pe voce, modelarea ei etc... dar cu parametrii de EQ din canalul de mixer.

- Introducem Mufa JAck Stereo de la cablul in Y, in mufa INSERT (TRS) ce corespunde canalului din mixer unde avem instalat microfonul,

- apoi o mufa Jack MONO (de capatul celalalt al cablului Y) o vom introduce in canalul MIC de la PA3x (in partea din spatele clapei, la setul de mufe Audio Input). Vom seta butonul de Gain din dreptul mufei MIC de la PA3X la valoarea zero. Nu avem nevoie de sensibilitatea crescuta a microfonului. Noi dorim sa folosim efectele oferite de TC-Helicon. Sensibilitatea canalului se va regla din butonul de Gain de pe mixer.

- apoi cealalta mufa Jack Stereo (de la cablul nostru in Y) se va introduce in mufa Audio Output 1 de la spatele PA-ului (de obicei mufa are culoarea rosie).

Daca am realizat aceste conexiuni mai trebuie doar sa rutam semnalul de la microfon catre OUT1 din PA3x.

In GLOBAL->Audio Setup -> Voice Processor Setup se va seta semnalul de Input Mic ce va fi trimis catre OUT 1+2 si nu pe L and R!

La butoanele din fata sectiunea MIC Setting , activam Mic Volume, Double, Delay/Reverb, si ne "jucam" cu procesorul de voce de la TC-Helicon din KORG Pa3x.

Pentru a nu aparea distorsiuni in efectele aplicate trebuie sa fim atenti la cateva aspecte:

-Gain-ul de la spate de la Pa3x, sa fie la zero,

-iar Gain-ul canalului de pe mixer nu ar trebui sa depaseasca nivelul de 3-6 (pe o scala de la 0 la 10) daca avem un microfon bun.

Daca ni se pare ca se aud cam multe frecvente de inalte sau joase (chiar daca am facut setarile bune pe canalul de pe mixer), va trebui sa aruncam o privire si la setarile procesorului de voce in GLOBAL->VOICE PROCESSOR SETUP-> pagina cu Mic Tone

(atentie la EQ-ul stabilit si atentie la Compresia setata sa nu fie prea mare, ca va ridica si frecventele de inalte). La aceasta sectiune eu as anula acel EQ daca folosesc si EQ-ul pe canalul din mixer, si as folosi doar functiile de procesare oferite de TC-Hellicon. (nu este prea bine sa merg cu prea multe EQ-uri pe acelasi canal).

sper ca cele descrise mai sus vor fi de folos pentru cat mai multi detinatori de PA3x ce folosesc aceste clape in modul Live si nu beneficiaza de un procesor de voce separat. Nici nu stiu la ce-ar mai trebui un procesor de voce separat cand ai deja un PA3x cu tehnologia de la TC-Helicon.

Voi reveni cat mai curand si cu fotografii dar si cu explicatia folosirii procesorului de voce de la PA3x pe intreg mixerul ca efect de voce auxiliar.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Pe un alt forum Dragos a detaliat:

Pentru cei care detin un PA3x' date=' un mixer si mai multe microfoane, m-am gandit ca poate este util a sti cum sa folosesti pe un mixer, procesorul de voce de la TC-Helicon din aranjorul KORG PA3x.

Avem doua opttiuni de configurare, ori procesor de voce instalat pe un singur canal din mixer (va beneficia de el doar o singura voce), ori procesor de voce instalat pe auxiliarul mixerului (varianta de instalare Aux/Efx Send-Return).

Pentru varianta I (procesor de voce individual) avem nevoie de un KORG PA3x, Mixer, Microfon, Cablu (pt mmicrofon, XLR-XLR) si un cablu in Y (la un capat cu Jack Stereo de 6.3mm iar la celalalt doua mufe Jack Mono de 6.3mm )

Microfonul este conectat la mixer, gata sa incepem cantarea, dar am dori sa folosim procesorul de voce de la Tc-Helicon, din KORG PA3x, pentru a aduce culoare vocei ... un usor reverb, delay, chorus sau dublarea vocii, coruri pe voce, modelarea ei etc... dar cu parametrii de EQ din canalul de mixer.

- Introducem Mufa JAck Stereo de la cablul in Y, in mufa INSERT (TRS) ce corespunde canalului din mixer unde avem instalat microfonul,

- apoi o mufa Jack MONO (de capatul celalalt al cablului Y) o vom introduce in canalul MIC de la PA3x (in partea din spatele clapei, la setul de mufe Audio Input). Vom seta butonul de Gain din dreptul mufei MIC de la PA3X la valoarea zero. Nu avem nevoie de sensibilitatea crescuta a microfonului. Noi dorim sa folosim efectele oferite de TC-Helicon. Sensibilitatea canalului se va regla din butonul de Gain de pe mixer.

- apoi cealalta mufa Jack Stereo (de la cablul nostru in Y) se va introduce in mufa Audio Output 1 de la spatele PA-ului (de obicei mufa are culoarea rosie).

Daca am realizat aceste conexiuni mai trebuie doar sa rutam semnalul de la microfon catre OUT1 din PA3x.

In GLOBAL->Audio Setup -> Voice Processor Setup se va seta semnalul de Input Mic ce va fi trimis catre OUT 1+2 si nu pe L and R!

La butoanele din fata sectiunea MIC Setting , activam Mic Volume, Double, Delay/Reverb, si ne "jucam" cu procesorul de voce de la TC-Helicon din KORG Pa3x.

Pentru a nu aparea distorsiuni in efectele aplicate trebuie sa fim atenti la cateva aspecte:

-Gain-ul de la spate de la Pa3x, sa fie la zero,

-iar Gain-ul canalului de pe mixer nu ar trebui sa depaseasca nivelul de 3-6 (pe o scala de la 0 la 10) daca avem un microfon bun.

Daca ni se pare ca se aud cam multe frecvente de inalte sau joase (chiar daca am facut setarile bune pe canalul de pe mixer), va trebui sa aruncam o privire si la setarile procesorului de voce in GLOBAL->VOICE PROCESSOR SETUP-> pagina cu Mic Tone

(atentie la EQ-ul stabilit si atentie la Compresia setata sa nu fie prea mare, ca va ridica si frecventele de inalte). La aceasta sectiune eu as anula acel EQ daca folosesc si EQ-ul pe canalul din mixer, si as folosi doar functiile de procesare oferite de TC-Hellicon. (nu este prea bine sa merg cu prea multe EQ-uri pe acelasi canal).

sper ca cele descrise mai sus vor fi de folos pentru cat mai multi detinatori de PA3x ce folosesc aceste clape in modul Live si nu beneficiaza de un procesor de voce separat. Nici nu stiu la ce-ar mai trebui un procesor de voce separat cand ai deja un PA3x cu tehnologia de la TC-Helicon.

Voi reveni cat mai curand si cu fotografii dar si cu explicatia folosirii procesorului de voce de la PA3x pe intreg mixerul ca efect de voce auxiliar.

[/quote']

am derulat toti pasii si ceva nu imi functioneaza corect, chiar nu imi pot da seama de ce. In momentul cand "routez" semnalul (In GLOBAL->Audio Setup -> Voice Processor Setup se va seta semnalul de Input Mic ce va fi trimis catre OUT 1+2 si nu pe L and R!) nu mai merge microfonul, merge doar pe L and R! O a doua problema ar fi faptul ca mi se anuleaza orice reglaj de pe mixer, e ca si cum as merge cu microfonul direct in clapa. Ce as vrea eu e sa pastrez sunetul de pe mixer la care sa adaug usor ceva voci pe spate cu ajutorul procesorului din pa3. Mentionez ca ma folosesc de urmatorul cablu http://www.soundcreation.ro/cabluri-adaptoare-cabluri-y-cid498/adam-hall-4star-y-trs-2ts-6m-id12063.html

Cum putem rezolva? :-?

Link to comment
Share on other sites

Sal,si eu m-am chinuit un pic pana i-am dat de cap...acum am reusit si merge super.

Un cablu jack in Aux1 la Dynacord3 in clapa la Microfon.

Cu alt cablu jack in orice canal de pe mixer in OUT1 sau 2 al clapei...aici am facut reglajul pentru terte.

Din Global la Audio Input am setat pe Out 1+2.

Volumul pe auxiliar de la mixer unde ai conecat jackul sa nu fie prea mare,asa incat sa nu-ti dea in rosu.

Ca sa ti se auda din mixer exact cum reglezi corectiile pe microfon,adica sa nu mai ai treaba cu cel din clapa...asta ca sa nu se amestece efectele din clapa cu cele din mixer,sa debifezi din Global la setarile vocalistului unde iti arara Lead,trebuie debifat sau bifat,nu mai stiu exact...si atunci numai ti se aude vocea din clapa ci din mixer, iti raman decat tertele de la vocalist.

Sanatate!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pot sa intreb si eu ceva cu riscul de a fi considerat magar? Ma chinui de mult timp cu treaba asta. Am incercat sa imi fac singur setarile  la procesorul de voce si se pare ca nu vrea sa imi iasa treaba buna. Poate cineva sa uploadeze un global doar cu setarile gata facute? De rest de terte ma descurc eu sa le fac. Banuiesc ca daca bag cablurile cum trebuie si copies setarile de vocalist din global de la cineva ar trebui sa mearga. Deci, urcam un global la upload? Va multumesc anticipat!

Cu stima, 

Iulian

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
La 09.02.2013 la 13:32, paulica03 a spus:
Citat

Pe un alt forum Dragos a detaliat:

Pentru cei care detin un PA3x' date=' un mixer si mai multe microfoane, m-am gandit ca poate este util a sti cum sa folosesti pe un mixer, procesorul de voce de la TC-Helicon din aranjorul KORG PA3x.

Avem doua opttiuni de configurare, ori procesor de voce instalat pe un singur canal din mixer (va beneficia de el doar o singura voce), ori procesor de voce instalat pe auxiliarul mixerului (varianta de instalare Aux/Efx Send-Return).

Pentru varianta I (procesor de voce individual) avem nevoie de un KORG PA3x, Mixer, Microfon, Cablu (pt mmicrofon, XLR-XLR) si un cablu in Y (la un capat cu Jack Stereo de 6.3mm iar la celalalt doua mufe Jack Mono de 6.3mm )

Microfonul este conectat la mixer, gata sa incepem cantarea, dar am dori sa folosim procesorul de voce de la Tc-Helicon, din KORG PA3x, pentru a aduce culoare vocei ... un usor reverb, delay, chorus sau dublarea vocii, coruri pe voce, modelarea ei etc... dar cu parametrii de EQ din canalul de mixer.

- Introducem Mufa JAck Stereo de la cablul in Y, in mufa INSERT (TRS) ce corespunde canalului din mixer unde avem instalat microfonul,

- apoi o mufa Jack MONO (de capatul celalalt al cablului Y) o vom introduce in canalul MIC de la PA3x (in partea din spatele clapei, la setul de mufe Audio Input). Vom seta butonul de Gain din dreptul mufei MIC de la PA3X la valoarea zero. Nu avem nevoie de sensibilitatea crescuta a microfonului. Noi dorim sa folosim efectele oferite de TC-Helicon. Sensibilitatea canalului se va regla din butonul de Gain de pe mixer.

- apoi cealalta mufa Jack Stereo (de la cablul nostru in Y) se va introduce in mufa Audio Output 1 de la spatele PA-ului (de obicei mufa are culoarea rosie).

Daca am realizat aceste conexiuni mai trebuie doar sa rutam semnalul de la microfon catre OUT1 din PA3x.

In GLOBAL->Audio Setup -> Voice Processor Setup se va seta semnalul de Input Mic ce va fi trimis catre OUT 1+2 si nu pe L and R!

La butoanele din fata sectiunea MIC Setting , activam Mic Volume, Double, Delay/Reverb, si ne "jucam" cu procesorul de voce de la TC-Helicon din KORG Pa3x.

Pentru a nu aparea distorsiuni in efectele aplicate trebuie sa fim atenti la cateva aspecte:

-Gain-ul de la spate de la Pa3x, sa fie la zero,

-iar Gain-ul canalului de pe mixer nu ar trebui sa depaseasca nivelul de 3-6 (pe o scala de la 0 la 10) daca avem un microfon bun.

Daca ni se pare ca se aud cam multe frecvente de inalte sau joase (chiar daca am facut setarile bune pe canalul de pe mixer), va trebui sa aruncam o privire si la setarile procesorului de voce in GLOBAL->VOICE PROCESSOR SETUP-> pagina cu Mic Tone

(atentie la EQ-ul stabilit si atentie la Compresia setata sa nu fie prea mare, ca va ridica si frecventele de inalte). La aceasta sectiune eu as anula acel EQ daca folosesc si EQ-ul pe canalul din mixer, si as folosi doar functiile de procesare oferite de TC-Hellicon. (nu este prea bine sa merg cu prea multe EQ-uri pe acelasi canal).

sper ca cele descrise mai sus vor fi de folos pentru cat mai multi detinatori de PA3x ce folosesc aceste clape in modul Live si nu beneficiaza de un procesor de voce separat. Nici nu stiu la ce-ar mai trebui un procesor de voce separat cand ai deja un PA3x cu tehnologia de la TC-Helicon.

Voi reveni cat mai curand si cu fotografii dar si cu explicatia folosirii procesorului de voce de la PA3x pe intreg mixerul ca efect de voce auxiliar.

[/quote']

am derulat toti pasii si ceva nu imi functioneaza corect, chiar nu imi pot da seama de ce. In momentul cand "routez" semnalul (In GLOBAL->Audio Setup -> Voice Processor Setup se va seta semnalul de Input Mic ce va fi trimis catre OUT 1+2 si nu pe L and R!) nu mai merge microfonul, merge doar pe L and R! O a doua problema ar fi faptul ca mi se anuleaza orice reglaj de pe mixer, e ca si cum as merge cu microfonul direct in clapa. Ce as vrea eu e sa pastrez sunetul de pe mixer la care sa adaug usor ceva voci pe spate cu ajutorul procesorului din pa3. Mentionez ca ma folosesc de urmatorul cablu http://www.soundcreation.ro/cabluri-adaptoare-cabluri-y-cid498/adam-hall-4star-y-trs-2ts-6m-id12063.html

Cum putem rezolva? :-?

Salut Paulica ! Ai gasit pana la urma rezolvarea si eu am aceeasi problema ?

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.