Jump to content

Editare STS-uri


Bravu
 Share

Recommended Posts

Sint incepator si as dori sa ami pun un pic la punct anumite styluri si tonuri/instrumente in STS la un KORG Pa 600. Cum trebuie sa procedez, incepind de la Memory stick, salvare sau load in clapa, editare si apoi faza finala Schimbare intrument in STS pe style. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

 Memori stick formatat in clapa, pui pe el tot ce anume doresti ,exemplul tau ,  tonuri in  folder SOUND , introduci in clapa,  media,  ,apesi pe sageata de linga disk  pina apare Usb ,  bifezi USB,, bifezi sound,  open, , bifezi tonul,, load, selectezi locatia unde vrei sa fie salvat si notezi... User , pagina si pozitia...Mergi la style  apasind style play, pe cele patru pozitii in dreapta  ai tonurile dintr-un STS sau perfformanta    apesi pe unul din ele  de doua ori si te duce la pozitia lui !   Acum mergi la userul in care ai salvat  tonul tau si bifezi! Exit si apare in  pagina de plecare  la sts-ul in care ai inlocuit   asa faci si cu celelalte  2 sau trei  pozitii de ton  si cu cel de Lower...

  

 Sageata in colt sus  bifezi a doua pozitie si in dreptul  STS apesi pe sageata  si alegi o veche STS sau una noua daca o redenumesti apasind T-ul de sus si scriind ce vrei. Ok, Sageata  sus , bifezi a treia pozitie si repeti procedura daca e cazul  sau nu o repeti si dai Ok si yes..

 Asta se face in  style record normal dar e bine si asa pt inceput pina inveti pasii..! Cred ca o sa te descurci! Daca nu ,  vorbim aici! Succes

Edited by Marin Zmaranda
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Ce spune Marin, este referitor la intrebarea ta cum se incarca tonuri de pe stick... ca sa si importi tonuri pe care nu la ai in clapa. La tonuri interne, sau semplate, aflate deja in clapa, pur si simplu se selecteaza tonul, sau combinatia de Upper(e)+Lower, si se editeaza, si se salveaza. De mentionat este ca pe fiecare STS, poti schimba si EQ si efecte, precum si Cuttof, Release Attack, etc.. si acestea se pot memora individual, pe fiecare dintre Sts-uri.

Edited by Dănuţ Dima
Link to comment
Share on other sites

Asta vreau sa fac. De expl. ma duc in setul incarcat in clapa de pe stick. aleg un Style. ai dau play. pe unele STS-uri sint instrumente care nu ami plac si vreau sa le schimb cu ce ami place mie. Asta as dori sa stiu pas cu pas ce am de facut. De reglat tonul/instrumentul respectiv , stiu cum trebuie sa fac.

Link to comment
Share on other sites

Deci, te apuci si schimbi tonurile de pe sts 1 sa zicem, le pui pe cele care iti plac tie, setezi efecte, tot ce doresti, iar ca sa salvezi, apesi shift+sts 1, ii dai nume cum doresti si salvezi. Eu mai folosesc o varianta care mi se pare ok, mi-am facut diverse combinatii de tonuri, pe care le-am salvat in performance, in cazul tau, daca faci asta, alegi styleul, intri in performance, alegi tonul, si il salvezi pe sts-ul care doresti. Aceasta metoda te ajuta si in cazul in care nu iti ajung cele 4 sts-uri intr-un style, intri in performance si mai ai acces la o gramada de tonuri pe care ti le-ai salvat inainte. Ca sa salvezi performance, iti alegi tonurile, apesi sageata dreapta sus, write performance, selectezi locatia si il numesti cum vrei si dai save.

Link to comment
Share on other sites

As vrea sa mai stiu ceva, daca sinteti dispusi sa ami spuneti. Deci am chimbat tonurile (instrumentele) pe un style. Cum sa fac sa il iau afara din clapa. pt. ca vreau sa mi-le aranjez , sa ami pun ce tonuri ami place , apoi vreau sa iau aceler styluri afara din clapa (sper sa le pot lua prin memory stick). Apoi vreau sa fac factory restore si sa ami incarc ce am luat eu afara, adica ceea ce am schimbat (stylurile cu tonurile respective). Va Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Cornele, ca sa nu te complici prea tare, iar rezultatul muncii tale sa fie unul bun, eu iti recomand sa pornesti de la 0, banuiesc ca ai avut mai multe seturi in clapa si stii cum suna fiecare. In primul rand trebuie sa iti alegi baza de tonuri, care pot fi din acelasi set sau din seturi diferite. Dupa ce faci un factory restore, iti incarci doar tonurile dintr-unul sau mai multe seturi, in ordinea dorita de tine. Eu de exemplu am asa, pe user 1 am tonurile folosite in style(acompaniament) adica bas, tambal, braci, chitari, etc, in user 2 am tonurile de solistica, acordeoane, sax-uri, viori, lead-uri, etc, iar in user dk, kit-urile de tobe. Dupa ce ai facut asta, te apuci sa iti selectezi style-urile din mai multe set-uri. La fel, le incarci in ordinea dorita, grupate dupa nevoile tale. Dupa ce ai facut treaba asta, incepe munca grea, trebuie sa iei la rand fiecare style si sa ii reasignezi tonurile pe track-uri. De mare ajutor ti-ar fi softul korgpa manager, deoarece poti vedea in fiecare style ce tonuri a avut asignate pe track-uri in setul respectiv. Cand termini si capitolul acesta, te apuci de sts-uri. Aici iar e un pic de munca, recomandarea mea este urmatoarea, te apuci si iti combini tonurile cum vrei tu si le salvezi in performance. Mie de exemplu bank-ul piano imi ajunge pentru toate tonurile care le folosesc. Cand ai terminat cu tonurile in performance, iei la rand fiecare style, cauti in performance, tonul/combinatiile de tonuri, si le salvezi pe sts-uri. Vreau sa iti spun ca si eu am pierdut multe nopti butonand la clapa, iar rezultatul nu a fost satisfacator, deoarece totul era imprastiat, dezordonat, iar atunci m-am hotarat sa imi fac setul de la 0. Cel mai ordonat set existent dupa parerea mea, este setul lui Daniel Andronescu, sound, style, performance, totul e ca la carte. De munca este oricum, important este ca rezultatul sa te satisfaca si sa nu fie in zadar timpul pierdut. Ca sa iti raspund si la intrebarea ta, apesi media-save-all-open-style-open, favoritul sau user-ul in care ai style-ul, open, selectezi styl-ul, alegi locatia usb si dai save. Sper ca asa e si la pa600. Multa bafta ;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Multumesc Adriane. Asa o sa fac. Nu am bagat prea multe seturi in clapa. am probat doar doua. Am unul care este cit de cit pus la punct, in asta vreau sa mai schimb tonurile pe ici, colo unde este necesar. insa dupa ce schimb tonurile vreau sa-l salvez pe stck si apoi sa-l incarc din nou. La mine nu contiaza cantitatea, doar calitatea. dece sa am 30 de styluri in clapa si sa sune aiurea. daca pot sa am 10/15 care sa sune asa cum trebuie. asta este parerea mea. Am stat si m-am gandit. Dece sa ocup memoria clapei cu tot felul de styluri si materiale care oricum nu suna cum trebuie. Ami aleg maxim 20 , dar care sa miarga frt bine. Dece sa am 5 styluri de sirba sau hora cind eu cred ca maxim 3 is destule. 4 maxim din fiecare categorie. Voi incerca asa pe rind sa ami pun la punct ceea ce ami place mie. Pacat ca in seturile de pe net cu plata sau fara, nu este reprezentat tot ce este de baza in folclorul Romanesc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.