Jump to content
Sign in to follow this  
Masters_Sounds

Creare multisempler

Recommended Posts

Vă rog să mă ajutați să rezolv următoarea problemă; vreau să creez un multisempler compus din semplerele existente în folderele user ale unui Pa 2x, dar nu le pot vizualiza, deci nici încărca. Am parcurs următorii pași:1.Record, 2.Edit, 3. Load Sample...și ...surpriză!, îmi afișează două foldere cu piese făcute în sequencer.Evident, deschiderea acestor două foldere nu duce la vizualizarea vreunui sempler. Această căutare am făcut-o pe hard disk, unde se află și seturi în a căror structură se află si foldere SOUND unde se află semplere/multisemplere, dar, repet, nu le pot vizualiza. La căutarea pe SSD și pe USB, (pe acesta din urmă știu sigur că există semplere/multisemplere), rezulatatul este zero! Și totuși apăsând căsuța Sampling Info, aceasta îmi spune că am încărcate 910 semplere, 120 Drums și 54 multisemplere.Acestă procedură este descrisă în atașament.

 

Am mers și pe o altă procedură, mai exact am apăsat pe Record/EMPTY, iar aici, într-adevăr, îmi apar cele 910 semplere, însă, din cauza denumirilor, nu reușesc să identific semplerele pe care vreau să le folosesc la crearea multisemplerului.Apoi am accesat Menu/MultiSample și iarăși am apăsat EMPTY și aici am putut vizualiza multisemplerele, dar acestea nu-mi folosesc la cearea multisemplerului pe care-l vreau eu.

 

Știu sigur că greșesc undeva, dar nu știu unde.Culmea este că acum vreun an și jumătate am urmat procedura din primul paragraf și am reușit fără probleme să creez un multisempler compus din semplerele interne. Deci,  1.Ce anume greșesc, (mă refer la procedura din primul paragraf), și care ar fi procedura cea mai simplă și eficientă pentru rezolvarea acestei probleme?, și 2. Cum pot vizualiza/încărca semplerele interne ale clapei în vederea creării unui multisempler?

   

WS-Multisample.pdf

Edited by Masters_Sounds

Share this post


Link to post
Share on other sites

Semplerele nu sunt in Usere. Acolo sunt doar tonurile. Samplerele sunt localizate in folderul PCM.

In PDFul atasat de tine se ia un fisier wav, se importa in clapa. Clapa il converteste in format ksf si apoi il poti adauga la un multisampler.

Explica mai amanuntit ce vrei sa faci mai exact? Daca vrei sa faci un multisampler de acordeon din samplerele din clapa (sa zicem ca ai unul de 4mb numit "Supita" si vrei sa-l faci de 1mb) atunci dai la "multisample" alegi supita si verifici de la ce nr la ce nr sunt samplerele. Sa zicem ca de la 100-130. Ei acum, fie il editezi pe asta, ori faci altul nou. Daca vrei unul nou, mergi la mutisample/empty, si incepi sa adaugi samplerele respective incepand cu nr 100. Sa zicem ca alegi 100, 105, 107, etc. In felul acesta reduzci dimensiunea si implicit numarul de samplere de la 30 la 10-15, sau cate crezi tu de cuviinta. Le pui unde trebuie, editezi ce ai pe acolo si salvezi noul mutisampler.

Sper ca ai inteles.

ms.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apasa Sound  ati apare Grand piano dai clic pe el  si cauti tonul in User unde al ai user 1  2  sau 3 dai clic pe el dupa care apesi Menu Basic si in casuta de jos ai OSC BASIC dai clic si vezi denumirea exacta a tonului respectiv 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.